GRUPPEFORLØB

Mange mennesker er usikre på, hvad de skal forvente sig af gruppeterapi. Selvom mange starter med at være usikre på, hvad de skal forvente sig af gruppeterapi, bliver de fleste dog så glade for grupperne, at de blive kede af, at de skal slutte. Som psykolog er det svært ikke at blive begejstret for gruppeforløb. Grupper kan noget, som individuel terapi ikke kan. Andre i en gruppe kan bidrage med genkendelighed over for de ting, du kæmper med. At få normaliseret problemer, som man troede, de var alene om, kan være en stor lettelse for mange.

I gruppeforløbene indgår blandt andet psykoedukation, som er undervisning i hvad de specifikke lidelser indebærer, hvorfor de opstår, hvilke faktorer, der vedligeholder, hvad man kan gøre anderledes, hvordan tilbagefald forebygges, etc.

Fokus for gruppeforløbene er nutiden og de uhensigtsmæssige mønstre af negativ tænkning i form af rumination (grubleri) og bekymring, der er risikofaktorer for en lang række lidelser, herunder depression og angst.

Du deler ikke mere med gruppen, end du er tryg ved.

EKSAMENSANGST / PRÆSTATIONSANGST

 

Vi arbejder aktuelt på at tilrettelægge et forløb, der fokuserer på præstationsangst/eksamensangst og perfektionisme.

Vi tilbyder et gruppeforløb, så snart manualen er klar. Hvis ikke det kan vente til da, er det muligt i stedet at få et individuelt forløb. Vi ved af erfaring, at mange ønsker mulighed for gruppeterapi om aftenen, så det ikke griber forstyrrende ind i arbejde og/eller studier. Vi forventer, at grupperne vil ligge tirsdag eller torsdag aften kl. 18:30-20:30. 

Du vil i grupperne få øvelser og hjemmeopgaver, og mellem sessionerne laver du hjemmeopgaver og bruger det, du har lært, i praksis.  Da det oftest er mange års tanke- og handlemønstre, der bidrager til at udvikle og vedligeholde præstationsangsten, og det er derfor væsentligt, at du også arbejder på at udfordre den mellem sessionerne. 

 

Er du interesseret i at tilmelde dig et gruppeforløb, så udfyld kontaktformularen, ring til os eller send os en uforpligtende mail.

Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du bare vil høre mere.

ANGSTGRUPPE

 

Vi tilbyder kognitive grupper med henblik på behandling af angst centralt i København efter almindelig arbejdstid. Forløbet kører henover 12 uger med en dobbeltsession én gang om ugen. Der arbejdes i gruppen med at forstå angst, reducere symptomer og lære teknikker til at håndtere symptomerne. Du får øvelser og hjemmeopgaver, og den virkelige terapi foregår så at sige mellem sessionerne, hvor du laver adfærdseksperimenter og bruger det, du har lært, i praksis.  Da det er tanke- og handlemønstre, der er med til at udvikle og vedligeholde angsten, er det væsentligt, at du også arbejder med at udfordre disse mellem sessionerne. Det er vores erfaring, at langt de fleste, der deltager i grupperne, overraskes over, hvor relativt hurtigt, de oplever en markant bedring og reduktion af angstsymptomer.

 

Er du interesseret i at tilmelde dig en angstgruppe, så udfyld kontaktformularen, ring til os eller send os en uforpligtende mail, hvor du fortæller, om du kan tirsdag, onsdag og/eller torsdag, og så vender vi tilbage. Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du bare vil høre mere.

 

Vil du tilmelde dig - eller vil du bare vide mere?  KONTAKT OS